wtorek, 15 marca 2016

Pstrąg z makaronem i szpinakiem

Poniższy przepis jest esencją tego, co w gotowaniu lubię najbardziej, czyli łatwo, szybko i pysznie ;)

2 pstrągi
sok z cytryny
4 ząbki czosnku
pęczek natki pietruszki
2 łyżki masła
200 g makaronu tagliatelle
4 łyżki ricotty
300 g świeżego szpinaku
łyżka masła klarowanego
sól, pieprz




Ryby przyprawiamy solą i pieprzem oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Do środka wkładamy po łyżce masła, natkę pietruszki i po ząbku czosnku pokrojonym w plasterki. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 20 minut.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, dodajemy drobno posiekane 2 ząbki czosnku i szpinak. Smażymy na małym ogniu. Dodajemy ugotowany makaron bez hartowania i serek ricotta. Przyprawiamy do smaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz