niedziela, 15 marca 2015

Ryba z pesto z natki

Dziś prosty, szybki, pyszny, a także dietetyczny obiadek ;) Pesto z natki możemy użyć do jakiegokolwiek filetu z ryby. Ja użyłam dorsza.

300 g dorsza
2 plasterki cytryny
pesto: 4 łyżki natki pietruszki posiekanej, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy
pieprz cytrynowy

Składniki na pesto razem miksujemy. Rybę przyprawiamy - ja używam do ryb tylko pieprzu cytrynowego. Smarujemy dorsza pesto, kładziemy cytrynkę i pieczemy w piekarniku w folii. Ja ustawiłam piekarnik na termoobieg, temperaturę 170 stopni C i piekłam ok. 20 minut.


Ja podałam dziś rybkę z rukolą, pomidorkami koktajlowymi oraz pieczonymi ziemniaczkami :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz