brokuł
150 g żółtego sera
jajko
80 g maki
4,5 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka masła
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Brokuły podgotować. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Żółtka roztrzepać z mlekiem i przyprawami. Dodać make, proszek do pieczenia i starty ser - wymieszać. Dodać ubite na sztywno białka. Delikatnie wymieszać. Polać równomiernie brokuły
Piec w 160 stopniach C, aż wierzch się zezłoci.
normalnie PYCHOTKA :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko,
szana,
www.gastronomygo.blogspot.com
brokuły super!
OdpowiedzUsuńJesteś też fanką "kalafior"? Brkułów Kobieto !!! Brokuł to jest w liczbie pojedynczej, w mnogiej to BROKUŁY.
OdpowiedzUsuńDopełniacz: brokułu/brokułów,
Celownik:brokułowi/brokułom,
Biernik:brokuł/brokuły,
Narzędnik:brokułem/brokułami
Miejscownik:brokule/brokułach
Wołacz: brokule/brokuły
Kucharka też powinna poprawnie się wysławiać. Najpierw naucz się poprawnej polszczyzny, a później weź się za pisanie bloga!
anonimowy jest wredny
Usuń