środa, 7 grudnia 2016

Filet z indyka ze szpinakiem

Bardzo proste, szybkie i efektywne danie. Idealny zarówno na rodzinny obiad, jak i na większą imprezę. Indyk wyszedł soczysty. Ilość  potrzebnych składników w przybliżeniu dla 3 osób ;)

700 g filetu z indyka
70 g szpinaku
pół opakowania fety
7 szt. suszonych pomidorów



Indyka w całości rozbijamy na płasko. Posypujemy solą i pieprzem. Na całego fileta rozkładamy surowy szpinak i rozkruszamy fetę. Suszone pomidory kroimy i posypujemy nasz filet ze szpinakiem. Całość zawijamy w roladkę i układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w 220 stopniach C przez ok. 30 minut.

Ciepłą roladkę kroimy w plasterki. Podajemy do obiadu lub układamy na półmisku i podajemy na zimno jako przystawkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz